joi, 21 martie 2013



EI NA !..LA UNII SE POATE ! ..LA ALTII NU !
Curtea a luat în discuţie, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.71 alin.(2) din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, ridicată direct de Avocatul Poporului.
“Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că dispoziţiile art.71 alin.(2) teza întâi din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, care fac obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, sunt constituţionale în măsura în care se aplică judecătorilor Curţii Constituţionale care au exercitat această funcţie, indiferent de data pensionării”, a informat CC.
Avocatul Poporului a sesizat Curtea cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 71 alin. (2) privind Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea CC, potrivit cărora “judecătorii Curţii Constituţionale, la data pensionarii sau recalculării pensiilor anterior stabilite, beneficiază de pensie de serviciu egală cu 80 la sută din indemnizaţia lor brută lunară”. Pensia astfel stabilită se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale şi se impozitează potrivit legii.
Potrivit Avocatului Poporului, aceste dispoziţii s-ar aplica în mod discriminatoriu, încălcându-se în acest fel prevederile art. 16 alin. (1) din Constituţie.
DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA , ESTE OPERA PERSONALA A TOVARASULUI TRAIAN BASESCU, PE CARE O CONTINUA COABITANTUL VICTOR PONTA. 
1. Contractul cu FMI semnat in 2009/2010 are niste clauze foarte clare, printre care ar fi si aceasta dependenta a alocarii de fonduri bugetare catre fondurile sociale numai cu acordul acestuia;
2. Acordul este in vigoare pana in 2014 parca , pana atunci….. LINISTE ! – indiferent cine este la carma tarii;(DE ACEEA IN 13 IUNIE USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE DIMINUATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
Ce părere aveţi la ei se poate şi la noi Nu???
A apărut în MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
privind statutul judecătorilor şi procurorilor (actualizată până la data de 26 ianuarie 2012*)
Şi acum, atenţie ce apare la :
- ART. 82*)alin.7(7) Judecătorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARĂ DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA EI FIIND CIVILI ACUMA, RAMININD MILITARI DOAR MAGISTRATII , SAU EI ATATA MERITA????
Şi la 
- ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată.
Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?
Si atunci cand vezi aplicarea unei DISCRIMINARI pe fata, direct fara nici-o retinere, premeditat , va intreb : CE ESTE DE FACUT ?