miercuri, 2 martie 2011

marți, 1 martie 2011


Mitingul cadrelor militare disponibilizate în rezervă şi retragere din piaţa Victoriei s-a încheiat pe acordul imnurilor militare



Mitingul cadrelor militare disponibilizate în rezervă şi retragere din piaţa Victoriei s-a încheiat pe acordul imnurilor militare

Cei circa 8.000 de participanţi la acţiunile de protest din Capitală au protestat fără incidente, limitându-se a scanda lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Cei prezenţi marţi în Piaţa Victoriei au anunţat că vor veni în număr şi mai mare pe 8 martie, în faţa Palatului Parlamentului, când se va dezbate moţiunea de cenzură. Cadrele militare sunt nemulţumite din cauza revizuirii pensiilor şi susţin revendicările confederaţiilor sindicale privind Codul Muncii şi Contractele Colective de Muncă. Militarii au anunţat că vor participa la toate acţiunile de protest pe care le vor organiza confederaţiile sindicale în ţară şi în Bucureşti. AGERPRES

Protest al pensionarilor militari în Bucureşti: 2.500 de persoane au manifestat la sediul Guvernului


Mitingul pensionarilor militari de la sediul Guvernului, la care au participat 2.500 de oameni, s-a încheiat cu o oră mai devreme decât era stabilit, protestatarii anunţând că vor participa la acţiunile confederaţiilor sindicale organizate în ziua asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.


Protestatarii au plecat în marş la ora 11.00, din faţa sediului Academiei Militare, pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Ştirbei Vodă - Calea Victoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Victoriei.

La scurt timp după ce primele coloane de manifestanţi au plecat din Piaţa Eroilor, reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au anunţat că membrii Comisiei juridice a Senatului au propus respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011. Anunţul a fost primit cu urale de către manifestanţi.

Pe traseul marşului, manifestanţii au strigat "Cinste lor, cinste lor, cinste poliţiştilor", "Fără bani şi-aproape goi şi jandarmii sunt cu noi", "Afară, afară cu mafia din ţară", "Jos dictatorul", "Nu vă fie frica, şi Băsescu pică".

Participanţii la marş au avut pancarte pe care scria "De la Cuza e Unirea, de la Băse nesimţirea/ de la Carol un regat, de la Băse un diktat/ De la Ceaşcă, tot ce-avem, de la Băse doar blestem/ De la Ilici sinergia, de la Băse perfidia/ Asta este România".

Potrivit jandarmilor, la protestul din Capitală au participat aproximativ 2.500 de persoane. Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate susţin însă că la protest au fost prezenţi aproximativ 6.000-7.000 de pensionari militari din Capitală şi din mai multe judeţe.

Primele coloane de manifestanţi au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 13.00, unde au participat la un miting de protest până în jurul orei 16.00.

În timpul marşului, circulaţia a fost restricţionată pe Bulevardul Eroilor, strada Ştirbei Vodă, Calea Victoriei, strada Rosetti, Bulevardul Magheru, Bulevardul Lascăr Catargiu, Piaţa Victoriei, pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, dar şi pe străzile ce se intersectează cu traseul de deplasare al manifestanţilor.

Circulaţia pe aceste artere va fi reluată, dar va rămâne restricţionată în Piaţa Victoriei, până în jurul orei 16.00, când este programat să se încheie mitingul pensionarilor militari.

Pensionarii militari afiliaţi Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate sunt nemulţumiţi de recalcularea pensiilor şi de modificările aduse Codului Muncii.

La protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate au participat pensionari militari din Capitală şi din mai multe judeţe.

Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate susţin că Guvernul Boc a impus în ultimii doi ani legi care limitează drastic drepturile a milioane de cetăţeni. Aceştia îi cer preşedintelui Traian Băsescu să intervină în favoarea puterii judecătoreşti şi a Legislativului, împotriva Executivului.

Pensionarii militari au protestat şi în 24 ianuarie în Capitală, dar şi la prefecturile din ţară. Atunci, aproximativ o mie de pensionari militari au participat la un marş de protest, cerând Guvernului, MAI, MApN şi SRI să oprească recalcularea pensiilor lor. Unii pensionari militari din MapN şi din SRI anunţau atunci că se desolidarizează de acţiunile SCMD şi nu participă la protestele organizate de acest sindicat.

Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare, care stabileşte că procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an şi că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.

Decizia de a emite ordonanţa a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţională hotărârea privind recalcularea tuturor pensiilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, peste 600 de pensionari militari au depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune de suspendare a OUG 1/2011 privind pensiile din sistemul de apărare, termenul fixat de instanţă fiind 23 martie.


http://www.mediafax.ro/social/protest-al-pensionarilor-militari-in-bucuresti-2-500-de-persoane-au-manifestat-la-sediul-guvernului-8020383/

Recunoasteti ........stilul?(nu interpretul!)

Preşedintele ANCMRR mulţumeşte din inimă “Excelenţei sale, Domnului PRIMAR Gl.mr.(r) dr.ing. NECULAI ONŢANU”

În ziua de 21.02.2011 a fost semnat un nou protocol de colaborare dintre Biroul Permanent Central al ANCMRR şi Primăria Sectorului 2.

În cuvântul său Preşedintele ANCMRR Gl.(r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, şi-a exprimat “bucuria şi onoarea” de a se reîntâlni “cu Excelenţa Sa Domnul PRIMAR, cu reprezentanţii de elită ai Primăriei Sectorului 2″ pe care i-a rugat să primească “respectosul nostru salut ostăşesc însoţit de cele mai alese sentimente de preţuire şi recunoştinţă camaradereşti”.


Preşedintele ANCMRR a subliniat în cuvântul său că semnarea colaborării are loc “În contextul întâlnirii de astăzi şi mai ales ancorat în realitatea cotidiană în care diferiţi comentatori şi aşa zişi formatori de opinie militară şi civică, din păcate şi din rândul unor militari animaţi de sentimente nejustificate de frustrare, de orgolii personale şi de grup, departe de esenţa militară, din interese politice, meschine sau chiar din afara contextului românesc, încearcă inducerea în opinia cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a pensionarilor militari a ideii privind partizanatul şi aservismul politic al Conducerii ANCMRR.”

Au fost prezentate de către preşedintele ANCMRR “unele activităţi, acţiuni şi demersuri de amploare şi cu mare încărcătură benefică pentru ANCMRR, organizate sau realizate cu sprijinul sau susţinerea directă a Primăriei Sectorului 2″ şi anume :

“- Aniversarea a 85 ani de atestare istorică şi legitimitate juridică a ANCMRR cu participarea unor importante personalităţi politice, cultural – artistice, sportive, medicale, militare, din mediul academic, al Bisericii Ortodoxe Române şi reprezentanţi ai tuturor filialelor noastre şi structurilor similare din Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, confecţionarea şi înmânarea pentru prima dată a emblemelor de onoare, a atestatelor şi diplomelor aniversare.

- Instituirea Zilei Rezervistului Militar ;

- Prelungirea concensionării de către Consiliul Judeţean Neamţ către Ministerul Apărării Naţionale a folosirii Complexului balneo-medical pentru încă o perioadă de 40 ani ;

- Confecţionarea a câte un costum militar pentru toţi membrii Consiliului Director ;

- Realizarea SITE-ului pe internet a Asociaţiei şi întreţinerea acestuia;

- Susţinerea logistică a tuturor activităţilor importante organizate de Biroul Permanent Central în locaţiile : Cercului Militar Naţional şi Complexul militar „HAIDUCUL” ;

- Mijlocirea unor demersuri către Ministerul Apărării Naţionale referitoare la pensiile militare.

- Reprezentanţii conducerii Centrale au participat la toate manifestările organizate de Primăria Sectorului 2 cu prilejul tuturor evenimentelor comemorative ale istoriei poporului român şi ale armatei sale, precum şi a celor U.E.”

Rămâne remarcabilă aprecierea d-lui Iliescu care afirmă “că parteneriatul cu Primăria Sectorului 2 în 2010 a contribuit direct la recunoaşterea reprezentativităţii ANCMRR în relaţiile cu Ministerul Apărării Naţionale, Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice, cu Parlamentul României şi partidele politice, în mass-media – mai ales prin intermediul „internetului”.”

sursa: site ANCMRR (realizat şi întreţinut de primăria sector 2)

http://militar.infomondo.ro/actualitate/presedintele-ancmrr-multumeste-din-inima-excelentei-dale-domnului-primar-gl-mr-r-dr-ing-neculai-ontanu.html

Protest cu flori al cadrelor militare în rezervă

Sursa: Romania Libera Autor: Stefan Mako
Peste 2.000 de militari pensionaţi din întreaga ţară au participat marţi la un marş şi un miting de protest în faţa Guvernului, nemulţumiţi în principal de recalcularea pensiilor militare, interdicţia de a cumula pensia cu salariul, dar şi de prevederile noului Cod al Muncii. Potrivit sindicatelor numărul protestatarilor s-a apropiat de 7000.

În ciuda gerului, militarii au dorit să fie o portavoce pentru toate categoriile sociale: „măsurile luate nu au afectat numai o categorie de oameni, ci marea majoritate. Ne manifestăm nemulţumirea şi pentru celelalte categorii. Situaţia este complicată şi grea, chiar pentru tineri: negarantarea unui loc de muncă, neasigurarea unor condiţii minime decente, fără posibilitatea de rate, apartamente... este o problemă socială. Pe noi asta ne nemulţumeşte", spune, pentru romanialibera.ro un militar pensionat.

Încolonaţi într-un şir de câteva sute de metri lungime şi „înarmaţi" până în dinţi cu steaguri, fluiere, pancarte şi vuvuzele, „armata" de protestatari a scandat lozinci împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, acompaniaţi de „Marşul funebru" şi cântece milităreşti, interpretate de fanfara militară: „Jos guvernul mafiot!", „Jos dictatorul!", „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", „Afară cu mafia din ţară!", „Cinste lor, cinste lor, cinste poliţiştilor!", sau „Suntem militari, nu beneficiari", „Armata în rezervă este tot o armată!".

„Dacă noi nu muream în '89, voi nu existaţi acum"

Finalul marşului, început lângă Academia Militară, i-a grupat pe militarii în rezervă în Piaţa Victoriei, vizavi de Guvern. Principalele ţinte ale scandărilor şi huiduielilor militare au fost preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, ministrul turismului Elena Udrea şi Gabriel Oprea, ministrul apărării.

Mai mult sau mai puţin voalat, protestatarii au ameninţat autorităţile. „Puterea stă în glonţul de pe ţeava puştii", mă îndeamnă să notez un fost cadru militar, citând din fostul lider chinez Mao Zedong, pe un ton vizibil iritat. „Este o ameninţare la adresa Guvernului?", îl întreb.

„Uită-te de acolo şi până acolo", îmi spune, arătând şirul de militari încolonat pe bulevardul Magheru, „şi dacă nu e o ameninţare... atunci pot să facă ce vor. Eu am jurat pe steag şi am jurat ca prostu'! Nu-mi pare rău, dar îmi pare rău de cine conduce acuma", spune fostul cadru militar. Un coleg protestatar intervine în discuţie, spunând „când vezi că atâta mulţime îţi spune că eşti prost şi tu nu te simţi..."

„Nu vrem bani, vrem drepturi"

Militarii pensionaţi susţin că nu recalcularea pensiilor este cea mai gravă măsură luată împotriva lor, ci lipsirea de drepturi şi modificarea statutului militarilor. Un bătrân, intervievat de o televiziune, spunea că „dacă statul îmi cerea jumătate din pensie că ţara are nevoie, i-o dădeam eu, nu mă deranja. Dar nu poate veni statul să-mi ia drepturile, fără să mă întrebe".

„Noi nu luptăm doar pentru recalcularea pensiilor ci pentru drepturile şi statutul pe care l-am avut tot timpul. Ca şi cadru militar am fost în economie, la mină, în agricultură. Acum ni se iau drepturile. Nu mi se pare corect.", a declarat pentru romanialibera.ro un militar în rezervă a cărui pensie a scăzut de la 1500 de lei la sub 1200 de lei.

„M-a afectat cel mai mult umilirea sistemului naţional de apărare. Nu cred că există vreo ţară în lumea asta să-şi umilească forţele armate în asemenea hal. E umilitor modul cum aţâţă lumea împotriva sistemului de apărare prin evidenţierea cuantumului salariului. Eu nu am făcut contract pe viaţa mea cu întreprinderea X, ci cu statul român, şi chiar am fost loial statului român prin reprezentarea acestui drapel", declară un alt pensionar nemulţumit de atitudinea autorităţilor faţă de sistemul de apărare.

„Un profesor, un medic
, să aibă salariu de 100 de ori mai mare decât mine, nu mă deranjează, dar să nu mă umilească", a conchis acesta.

Domnul Cozianu, militar în rezervă şi membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate spune că „am venit aici din cauza modului cum s-a gândit şi pus în aplicare această nevoie ‚stringentă' naţională de a recalcula pensiile, mai nou de a le revizui, nu numai cele militare ci şi a celor din ministerul de interne şi serviciile de informaţii.

Interdicţia de a mai lucra, în baza legii 329, de a cumula pensia cu salariul, în cazul celor pensionaţi anticipat, cu vârstă sub limita standard de pensionare; desfiinţarea legilor ocupaţionale, desfiinţarea calităţii de militar.". Domnul Cozianu a lucrat la direcţiea de impozite şi taxe locale a sectorului 1, până când cumulul de pensie cu salariu a fost scos în afara legii.