miercuri, 16 noiembrie 2011

Preşedintele SCDMRR consideră posibila majorare a pensiilor foşilor militari ca fiind o manipulare mediatică

Într-o “Scrisoare deschisă caprei vecinului” postată de Preşedintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea Dogaru, pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), prezintă un punct de vedere privind ştirile difuzate în mass media naţională potrivit cărora pensiile foştilor militari vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2011.

Potrivit lui Dogaru, “Cu data de 14.11.2011 s-a reluat, într-o formă extrem de dură, războiul de imagine şi de manipulare psihologică a dvs., declanşat împotriva foştilor militari şi a foştilor poliţişti, de către actuala Putere, prin intermediul Preşedintelui României, care s-a pronunţat la televiziunea antinaţională a tovarăşei comisar Culcer, şi prin intermediul postului REALITATEA TV, care a redevenit antinaţional şi aservit total Puterii.”

În opinia preşedintelui SCMD “sporul de buget pentru pensii are in vedere nu cresterea pensiilor aflate in plata, ci cele 12-15.000 de cadre care au inceput sa fie date afara cu feb. 2011, cu drept de pensie, proces care va continua in 2012. Si pentru care legea nu a prevazut nimic. Pe scurt, comisari sefi sau colonei si generali, sau maistri militari si subofiteri, ajunsi la varsta de 55 de ani, au fost si sunt obligati sa treaca in rezerva, in conditiile in care Legea 263 prevede varsta limita de 60 de ani. Sunt déjà sute de cazuri de oameni trecuti in rezerva de luni de zile, care nu au nici un fel de venit, nici pensie nici ajutor de somaj, si alte sute de cazuri de fosti colonei sau comisari sefi care primesc un ajutor de somaj

mascat sub numele de “pensie provizorie”. Aceasta sintagma, “pensie provizorie”, nu exista in nici o lege. Prin distrugerea cvasitotala a MAI si SRI si prin continuarea trecerilor in rezerva la MApN, numarul acestora va trece de 15.000 in 2012. In concluzie, suplimentarea ii are in vedere pe ei, in primul rand.”

Alte zone spre care s-ar îndrepta suplimentarea fondului de pensii ar fi reluarea plăţilor spre cei care au renunţat la pensii, obligaţi de lege, dar acum revin ca urmare a încetării contractelor de muncă dar şi a păstrării în plată a pensiilor la nivelul lui 2010.

O ultimă cauză identificată de dl. Dogaru ar fi “imbecila reforma a sistemului, prin desfiintarea legilor ocupationale botezate “speciale” (cu exceptia legii pentru magistratii complici ai Puterii), pe langa zecile de mii de procese declansate de SCMD, a presupus si o cheltuiala suplimentara de circa 80 milioane de euro, cat au costat operatiunile de recalculare si revizuire nule de drept.”

În finalul scrisorii Preşedintele SCMD se adresează tuturor cetăţenilor României: “Stimati cetateni, Daca vreti sa mai aveti un viitor, intr-o tara numita Romania, va chemam alaturi de noi, in strada, atunci cand frigul, taxele nesimtite, taierile bugetare si de pensii ne vor scoate pe toti din case, pe 24 ianuarie 2012.”