joi, 24 februarie 2011

OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare pe cale de a fi suspendata

Societatea de avocatura Piperea si Asociatii, in numele a peste 600 de reclamanti, a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de suspendare a OUG nr. 1/2011, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Motivatia este ca una dintre anexele actului normativ are acelasi continut cu o HG suspendata deja de instanta.

SCA Piperea si Asociatii este societatea de avocatura care ii reprezinta pe reclamanti.

In 15 februarie, SCA Piperea si Asociatii a depus la Curtea de Apel Bucuresti, in numele a 617 reclamanti, o actiune de suspendare a OUG nr. 1/2011, iar termenul fixat de instanta este 23 martie.

Petentii au solicitat, in principal, suspendarea de drept in tot a OUG nr. 1/2011 sau in parte, numai in privinta Anexei 3, in temeiul art. 14 alin. (5) din Legea nr. 554/2004. Conform acestui text legal, emiterea unui nou act administrativ cu acelasi continut ca cel suspendat de instanta va determina suspendarea de drept acelui de-al doilea.

In cazul de fata OUG nr. 1/2011, respectiv Anexa 3 are acelasi continut cu HG nr. 735/2010 care a fost suspendata de Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, in subsidiar, reclamantii au cerut suspendarea in tot OUG nr. 1/2011 pana la pronuntarea instantei de fond asupra actiunii in constatarea nulitatii aceleiasi OUG nr. 1/2011.

Avocatii sustin ca OUG poate fi atacata direct in contencios, atata vreme cat inca nu e aprobata de Parlament.

“In plus, mai precizeaza acestia, fiind o Hotarare de Guvern mascata, consideram ca instanta de judecata va putea sa o recalifice si sa o suspende/anuleze ca atare, intrucat sunt in continuare valabile motivele pentru care s-a suspendat si anulat defuncta Hotarare de Guvern nr. 735/2010”.

sursa: avocatnet.ro

Etichete: ,

http://militar.infomondo.ro/actualitate/oug-12011-privind-recalcularea-pensiilor-militare-pe-cale-de-a-fi-suspendata.html