luni, 10 februarie 2014


NICI CU STANGUL,NICI CU DREPTUL.DOAR CU TESLA....

Raspunsul unui anume cdr.(ret) C.Alexandru (“reprezentantul”? ANCMRR) la scrisoarea colegului nostru,col.r.Marcel Acatrinei.
Comentariile sunt de prisos.

(Cititi si pdv-ul filialei SCMD Zalau )
http://scmdzalau.blogspot.ro/

Stimate domnule col.(r)Acatrinei,
Am citit materialul postat de dvs. şi sunt parţial de acord cu punctul dvs. de vedere. Este corect, sindicatul, deşi ilegal, a acţionat după norme sindicale. Numai că el nu avea un angajator cu care să se lupte, aşa cum spune legea, ci se lupta cu statul, ceea ce este altceva. ANCMRR nu a intervenit sub nici o formă în activitatea SCMD. Numai că modul de a acţionea al acesteia era diferit. Respectiv, rezolvarea problemelor pe cale juridică, acolo unde se putea şi prin discuţii cu factori de influenţă, care să poată ajuta în rezolvarea problemelor noastre, generate de un regim care a tratat incorect militarii. Faptul că nu am rămas cu pensiile din ianuarie 2010 se datorează, în cea mai mare măsură, poziţiei categorice a unui om pe care SCMD nu l-a înţeles. Este vorba de fostul ministru al apărării, dl.Gabriel Oprea, care a obligat guvernul Boc să aprobe OUG 1/2011, prin derogare de la legea comună a pensiilor (263/2010). Aplicarea la militari a acestei legi, începând cu cei care au ieşit la pensie după 2011, a arătat existenţa altor disfuncţii, care au trebuit rezolvate ulterior. ANCMRR a menţinut bunele relaţii cu dl. Gabriel Oprea şi după ce a devenit viceprim-ministru, calitate în care a contribuit esenţial la redactarea şi aprobarea legii 241/2013. Această situaţie a fost, până la urmă, recunoscută şi de SCMD, primvice-preşedintele acestuia având acum o funcţie importantă în conducerea UNPR. Nu cred că îşi poate asuma cineva toate meritele pentru evoluţia rezolvării problemelor pensionarilor militari, indiferent de apartenenţa şi de situaţia lor.
Până la Consiliul Naţional al Reprezentanţilor SCMD de la sfărşitul lui noiembrie-începutul lui decembrie 2013, ANCMRR nu a avut nici o intervenţie în ce priveşte activitatea SCMD şi a conducerii sale. Numai că, prin cele afirmate la manifestarea de la Alba Iulia, la sfârşitul lui noiembrie 2013, a depăşit orice limită a incorectitudinii şi bunului simţ faţă de ANCMRR. Ca urmare, ANCMRR a avertizat atunci că va acţiona în instanţă în ce priveşte modul cum a fost înfiinţat SCMD, prin eludarea menţiunii că era un sindicat în care toţi membrii fondatori şi membrii erau pensionari militari. Prin această metodă de a prezenta instanţei documente inexacte a fost viciată  hotărârea acesteia privind aprobarea calitatea de persoană juridică pentru SCMD, contrar prevederilor legii sindicatelor (54/2003) şi ale Deciziei cu nr. 469/2003,a Curţii Constituţionale (definitivă şi general obligatorie ),care nu permit constituirea în sindicate a pensionarilor.Cu toate acestea, conducerea SCMD a continuat atacurile şi jignirile la aresa ANCMRR, sperând că în felul acesta vor putea să discrediteze o astfel de structură, eventula, pentru a-i lua locul.Cel puţin aceasta era intenţia manifestată a preşedintelui, prezentată în diverse ocazii. 
Menţionez că ANCMRR nu a contestat şi nu a discutat în vreun fel manifestările ostile ale conducerii SCMD şi nici măsurile la care i-a îndrumat pe membrii săi, care au cheltuit sume importante cu acţiuni în instanţe, pentru cauze care nu aveau nici o şansă, având în vedere deciziile Curţii Constituţionale şi prevederile legilor în vigoare. Plus cotizaţiile destul de mari, plătite fără a beneficia cine ştie ce ca urmare a acestora.
ANCMRR nu a obiectat şi nu obiectează la faptul că membri ai săi sunt şi membri ai SCMD, dar nu a admis şi nu admite, prin statutul său, ca membri ai organelor de conducere să fie membri ai unor partide sau ai altor structuri asociative.
Acestea sunt adevăruri evidente, care ar face necesar un comportament corect şi din partea conducerii SCMD,care îşi asumă toate rezultatele unei lupte, practic, comune. Păcat.
Cu stimă,

Cdr.(ret) C. Alexandru