vineri, 21 iunie 2013



C O M U N I C A T

Comisia de dialog a SCMD primita de responsabilii pe domeniul de aparare, siguranta si ordine publica ai Guvernului

Astazi, 20 iunie a.c., la sediul Guvernului, Comisia de dialog a CD al SCMD a fost invitata sa participe la o discutie cu domnii: viceprim-ministru Gabriel Oprea, care a exprimat si pozitia domnului Mircea Dusa(ministrul Apararii Nationale, aflat in misiune), Radu Stroe – ministru de Interne si domnul secretar de stat, gl. Ilie Botos.

La cea de-a doua parte a discutiilor a participat si domnul prim-ministru Victor Ponta.

Delegatia CD al SCMD a fost formata din membrii BO Central, col.(r) Mircea Dogaru – presedintele SCMD, gl. fl. aer.(r) Iosif Balan – secretar general interimar, col. (r) Valeriu Pricina – vicepresedinte media si purtator de cuvant si domnii vicepresedinti gl.mr. (r) Constantin Nastase – coordonatorul Departamentului financiar-contabil si col. (r) Marian Tudor – coordonator al filialelor din Bucuresti si Ilfov.

La discutii a participat si o delegatie a ANCMRR condusa de domnul gl. (r) Mihai Iliescu.

Delegatia SCMD a adus multumiri membrilor prezenti ai Guvernului pentru modul in care au sprijinit actul de dreptate promis si facut fata de rezervisti prin promovarea in Parlament a PLX 164/2013. Totodata delegatia SCMD a ridicat urmatoarele probleme:

1.     Necesitatea ca Legea sa fie promulgata pana la sfarsitul acestei luni deoarece, in contextual actual al noilor decizii de revizuire, incepand cu data de 15 iulie si pana la sfarsitul anului, majoritatea rezervistilor nu numai ca nu vor ridica un leu din pensia lunara dar va trebui sa aduca de acasa sume considerabile pentru a acoperi impunerea pe 30 de luni din urma. In acest context, s-a adresat respectuasa rugaminte catre premierul Romaniei de a supune atentiei domnului  Presedinte, ca promulgarea in regim de urgenta a noii legi este o necesitate;

2.     Problema adoptarii in urgenta a PLX 109/2012, de restituire, pentru toti pensionarii Romaniei, a dreptului constitutional nelimitat la munca, problema care devine stringenta in contextual actualei Legi reparatorii, pentru ca administratia romaneasca si nu numai sa poata beneficia nerestrictionat de experienta specialistilor militari si civili din varii domenii, asa cum se procedeaza in toate statele membre UE si NATO;

3.     Urgentarea procedurilor de promovare a Legii pensiilor militare de stat, in masura sa redea nu numai celor iesiti in rezerva inainte de 01 ianuarie 2011, cat si, mai ales, celor trecuti in rezerva de atunci incoace, drepturile inerente profesiei de militar/politist, in conformitate cu legislatia statelor membre UE si NATO.;

4.     Solutii privind posibilitatea de reincadrare in Ministerul de Interne, atat a cadrelor tinere epurate in 2011 – inceputul lui 2012 din MI, cat si a profesinistilor din M.Ap.N. angajati pe baza de contract si disponibilizati la 45 de ani fara drepturi;

 

Delegatia SCMD, si-a manifestat cu aceasta ocazie dorinta de a coopera, in interesul comun al militarilor/politistilor, nu numai cu ANCMRR ci si cu celelalte asociatii, uniuni ale militarilor/politistilor, activi sau in rezerva, din toate componentele sistemului national de aparare.

Transmitand inca odata multumirile noastre membrilor prezenti ai Guvernului, atat delegatia SCMD cat si cea a ANCMRR, au reprimit din partea domnului premier Victor Ponta, a domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea (in nume personal si in numele domnului ministru Mircea Dusa), a domnului ministru Radu Stroe,  asigurarea ca se va face tot ceea ce este omeneste si legal posibil din partea domniilor lor, ca atat militarilor cat si altor categorii socio-profesionale nedreptatite, sa li se faca toate reparatiile promise.

 

       Presedintele SCMD

Col.(r) dr. Mircea DOGARU


ONOR LA GENERAL !


Cu adanca durere, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate anunta prematura trecere in nefiinta, la numai 65 de ani, a generalului Mihail-Eugeniu Popescu, membru al Comitetului Militar al NATO.

Ostas in sensul deplin al cuvantului, doctor in Stiinte Militare, generalul Mihail Popescu a parcurs toate formele invatamantului militar din Romania, apoi Cursul NATO pe probleme de aparare, pentru generali, de la Roma (1997) si, pe parcursul unei cariere militare de prestigiu, intregul cursus honorum de la gradul si functia de locotenent de artilerie, comandant de pluton (1969) pana la general de armata si Sef al Statului Major General (2000), calitate in care a avut principalul rol in semnarea protocoalelor de aderare a Romaniei la NATO in 2003.

Exemplu de loialitate fata de armata si Tara, de demnitate, curaj si darzenie, a parasit cariera militara la 25 octombrie 2004, pentru a servi interesele nationale ca senator de Valcea in anii 2004-2008.

Dezamagit de politica, hotarat sa apere demnitatea si drepturile militarilor, a coborat ca un adevarat ostas „in strada”, acolo unde se scrie adevarata Istorie, devenind, din 2009 membru al SCMD, in contextul ofensivei ticaloase dezlantuita de un regim opresiv impotriva categoriei socio-profesionale a militarilor. Ni-l amintim rostind raspicat la tribuna sau la posturi de televiziune: “ - Va intrebati unde sunt generalii ? Adevaratii generali sunt aici ! Sunt generalul Mihail Popescu, fostul sef al SMG. Sunt membru al SCMD si ma mandresc cu asta ! ”.

Pentru curajul, demnitatea si intransigenta sa, generalul Mihail Popescu a constituit tinta jegoaselor acuze, masluiri si atacuri diversioniste ale Politicului, fiind unul dintre romanii condamnati politic, de defunctul regim, in dispretul Dreptului si al Dreptatii !

Generalul Mihail Popescu a decedat in urma unui infarct, in contextul declansarii noului val de “revizuiri”, soldat cu noi taieri de pensii si executii silite, retroactive, ieri 20 iunie a.c. la orele 17.45, la Vatra Dornei.

Spre stiinta celor care vor sa-i aduca un ultim omagiu camaradului nostru, trupul neinsufletit a fost adus astazi la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central si va fi depus, incepand de maine, sambata 22 iunie, de la orele 08.00 a.m., pana duminica 23 iunie dimineata la Cercul Militar National. Ceremonialul si inhumarea vor avea loc la Cimitirul Militar Ghencea 1, duminica 23 iunie a.c. la orele 13.00.

Dumnezeu sa-l odihneasca ! Sincere condoleante familiei indoliate.

Presedintele SCMD

      Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 19 iunie 2013

Alegerea zeilor !?

Legea reparatorie a trecut. Pisica, nuca fierbinte, oricum i s-ar  mai spune, se află acum în altă curte. Nu contează doar viteza promulgării, ştiindu-se că legea dacă nu apare pe masa Caselor de Pensii până-n 20-25 iunie, hârtiile cu executările silite pleacă şi pensia este şi diminuată şi executată (asta-i regula contabililor din Casă), ci şi promulgarea în sine.
Judecând la rece, legea reparatorie, dar şi promulgarea, sunt supuse aceluiaşi joc, aceluiaşi troc. Pe de o parte primii, cei cu aprobarea legii şi primirea urgentării trecerii ei de la stăpânul inelelor, au tranşat, aşteptând efectul ei în toamnă, dar  şi cel care promulgă  speră la acelaşi efect. Suntem între două referendumuri, între două lumi, situaţie deloc fericită. Ce l-ar determina obiectiv acum pe preşedinte şă nu aştepte prea mult şi să promulge legea !? Desigur cuminţirea(!?!) şi înţelegerea de către noi a rolului deosebit al său in “cestiune” şi urmarea acestuia, votul, la cele două întrebări cu răspuns planificat a fi afirmativ.  Sau ar putea să o lase, atât cât are dreptul şi astfel hârtiile cu executări pleacă, pentru a ne conştientiza deplin şi complet, sau să o întoarcă (jale) la legiuitor. Ar fi răspunsul dat de “sictir” la toţi cei care s-au contrat ideilor sale şi suprema satisfacţie (măruntă de altfel) de, “aţi ajuns la mâna mea !” Nu ar fi prima dată !? Nu cred că este productiv sau să mai comentăm fiecare muşchiul sau muşchii  celui sau celei care a făcut, ci să aşteptăm şi să privim dincolo de gard. Atât cât putem, după gâtul fiecăruia şi inimă care de atâta tahicardie impusă, cedează, eliberând ringul ‘natural’ ! Vine repede şi la timp, bine, întârzie sau nu vine, este prăpăd. Nu mai vedem nimic până-n 2014 !? Alegerea nu este o noastră !?
Ale noastre sunt cele două referendumuri !!

Col. (r) dr. Boboc Avi
avi_boboc@yahoo.com

marți, 4 iunie 2013


 Clubul Parasutistilor Militari  din Caracal ,, LA MULTI ANI ! ,,
                                        6 IUNIE 2013

luni, 3 iunie 2013

DOCUMENT PRIMIT DE LA C.M.J. OLT

Doresc sa informez ca din data de 29.11.2010 am cerut de la  C.M.J. Olt, fotocopii dupa veniturile mele. 
La ultimul paragraf al documentului doresc sa-l contrazic pe Comandantul C.M.J. Olt si anume in adeverinta C.Rz.1016/27.11.2010 pe pagina 3  este stipulat urmatoarele ,, Prezenta adeverinta a fost eliberata la cererea susnumitului/susnumitei, pe baza datelor cuprinse in arhiva aflata in pastrarea noastra, spre a-i servi la stabilirea/recalcularea pensiei. ,, 

Semneaza
COMANDANTUL/SEFUL UNITATII,



ACESTE ADEVERINTE CU VENITURILE BRUTE /NETE AU FOST PRIMITE DE TOTI  IN  OCTOMBRIE- DECEMBRIE  2010  DE LA  C.M.J. ( C.M.Z.).
 PENTRU COPIEREA, DISTRIBUIREA  DOCUMENTULUI ESTE NECESARA APROBAREA MEA (aprobarea se face numai prin posta electronica).
       VA MULTUMESC.

sâmbătă, 1 iunie 2013

16 iulie 2012

OBIECTIVE SCMD CUPRINSE IN ACORDUL – CADRU CU USL


EXTRASE

A.     

4.   Depolitizarea structurilor militare de ordine publica, a invatamantului, justitiei, TVR si Radioului national.

14. Masuri privind infaptuirea Justitiei in interesul cetatenilor, cu obligativitatea respectarii legilor care indeplinesc conditiile prevederilor constitutionale, ale legislatiei europene si respectarii suprematiei Constitutiei, acordarea prevederilor constitutionale cu Constituţia europeana.

22. Executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiectiv acordarea unor dreptui, inclusiv de natura salariala, stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar si a pensionarilor militari sau civili.

C.       

5.   Restituirea catre toate categoriile de pensionari a CASS-ului abuziv retinut fara respectarea prevederilor din Legea 19/2000.

6.   Abrogarea Legii 329/2009 a restrictionarii dreptului la munca.

7.   Abrogarea Legii 119/2010, de desfiintare cu caracter retroactiv a pensiilor de serviciu si revenirea la legislatia anterioara, care a stabilit aceste pensii, sau initierea unei noi legislatii care sa respecte drepturile, conferite prin legislatia anterioara.

8.   Administrarea statiunilor de odihna sa fie facuta de catre sindicate, iar statiunile de tratament sa fie administrate de catre organizatiile de pensionari, deoarece ei le-au construit.

17. Acordarea drepturilor salariale si de pensie membrilor structurilor CNSC aflate in proces cu guvernul / angajatorul, pe toata durata procesului si cu prioritate in cazurile in care exista hotarari definitive si irevocabile favorabile, din momentul pronuntarii acestora.

E.

1.      Abrogarea de urgenta a Legii 283/2011 si acordarea drepturilor ce decurg din Legea Recunostintei 341/2004, cu eliminarea situatiilor discriminatorii, sesizate in normele de aplicare ale acesteia (Discriminarea ii are in vedere, in primul rand, pe militari – nn).

J.

1.      Despartirea MAI in Ministerul de Interne si Ministerul Administratiei Publice.

2.      Revenirea asupra asa zisei reforme din MAI, reincadrarea si repunerea in drepturi a militarilor (jandarmi, pompieri) si functionarilor publici cu statut special (politisti) abuziv disponibilizati.

3.      Anchetarea vinovatilor de abuz in serviciu si fraudarea asa ziselor concursuri si departajari in cadrul MAI.

4.      Abrogarea Ordinelor ministrului Administratiei si Internelor 654 si 658/10.06.2011. Abrogarea Ordinului IGJR nr. 0130052/10.06.2011.

5.      Respectarea HGR nr 416/2007 privind structura organizatorica a MIRA pe timp de pace si mobilizare.

6.      Anularea avansarilor pe criterii politice a cadrelor militare in rezerva si in retragere.

7.      Anularea promovarilor si numirilor in functie in MAI si MApN pe “filiera indirecta”.

8.      Anchetarea cazului Lt (r) Alexandru Gheorghe, anularea abuzivei treceri in rezerva, anchetarea vinovatilor si reactivarea ofiterului.

9.      Anchetarea evenimentelor din P-ta Universitatii, din seara zilelor de 13-15 ianuarie , 18, 22 aprilie, 5 si 7 mai a.c. Verificarea naturii fortelor si misiunilor fortelor de interventie, deoarece exista informatii privind utilizarea, de catre regimul basescu, de formatiuni paramilitare.

K.

1.      Restituirea catre toate categoriile de pensionari a CASS-ului abuziv retinut fara respectarea prevederilor din Legea 19/2000.

2.      Abrogarea Legii 119/2010 de desfiintare cu caracter retroactiv a legilor ocupationale.

3.      Abrogarea Legii 263/2010 a sistemului unitar de pensii pentru adoptarea prin frauda, investigarea cazului si pedepsirea vinovatilor.

5.   Pensiile aflate in plata, constituind un drept patrimonial castigat, orice diminuare a lor fiind considerata discriminare, solicitam ca pensiile marite in 2011 si 2012, pentru politistii si militarii in rezerva, sa ramana, dupa verificarea lor, in cuantumul nou stabilit, daca acesta a fost legal calculate,fara a fi afectate de regularizari ulterioare.

6.   Abrogarea OUG 1/2011 ca fara obiect (revizuieste decizii de pensie nule de drept).

7.   Abrogarea Legii 165/2011 de aprobare a OUG 1/2011, votata prin frauda, anchetarea cazului si pedepsirea vinovatilor.

9.   Stabilirea prin lege ca militarii si politistii trecuti in rezerva pana la data de 01.01.2011 sa beneficieze de toate drepturile anterior stabilite prin Legile 164/2001, 179/2004, alte legi si acte normative anterioare, recunoscandu-li-se statutul de militar in rezerva si pensia militara de stat.

10. Legi ocupationale care sa restabileasca statutul de militar in rezerva si natura juridica a pensiei ca pensie militara de stat si pentru militarii si politistii trecuti in rezerva dupa 01.01.2011.

13. Restabilirea prin Lege a dreptului la pensie militara de stat anticipata, la varsta de 45 de ani, pentru militarii angajati pe baza de contract.

16. Renuntarea la introducerea coplatii in proiectul Legii sanatatii, pentru pensionari.

17. Revenirea la situatia din 2004 a numarului biletelor de tratament balnear pentru pensionari (380.000).

18. Amendarea Legii 16/2000 la Consiliul National al Persoanelor Varstnice in sensul democratizarii alegerii conducerii.

19. Amendament la Legea nr. 411/2004 (Pilonul II de pensii) pentru reducerea presiunii asupra bugetului de asigurari sociale.

21. Reducerea tuturor categoriilor de impozite pentru pensionari, sub 1000 RON/persoana venit,

varstnici, veterani, tineri, persoane singure care au in ingrijire si crestere copii.

22. Organizarea de case moderne de retragere pentru pensionari si varstnici.