duminică, 30 decembrie 2012



LA MULTI ANI !!!



Pentru tradiție și frumos, pentru tinerețe si prietenie, pentru tot ceea ce atingem cu farmecul visului, gândului, speranțelor, așteptărilor, în ajunulANULUI  NOU, un calduros LA MULȚI ANI!

 
 Cu preţuire tuturor, stimă şi deosebit respect, 
        Biroul S.C.M.D. Filialei 1 CARACAL 

vineri, 21 decembrie 2012



CRACIUN FERICIT

 
Farmecul Sărbătorilor de Crăciun să vă însufleţească şi să vă aducă binecuvântare în casă.Un Crăciun cu bucurie, alai de colinde şi mireasmă de cetină şi cozonaci.
Sărbători fericite!

BIROUL FILIALEI 1 CARACAL

joi, 6 decembrie 2012


 Ieşiţi la vot! Chiar şi apocalipsa poate fi învinsă prin vot

Jumătate dintre noi, cetățeni ai mioriticei noastre patrii, atât de mioritică încât doar urletul lupilor se mai aude peste pustietăți, nu ieșim la vot. De ce? Din motive de dezamăgire. Unele sondaje sunt și mai alarmante. Doar 40 la sută dintre maturii țării sunt hotărâți să vâre hârtia cu ștampila opțiunii în urnă. Am auzit aseară un analist convins că vor ieși din case, cu intenția de a vota, “doar 28 la sută dintre cetățeni”. Măi să fie! Cică așa ar fi și prin țări mai fasonate din Europa, credința în vot surpându-se și scufundându-se de la an la an. Politicienii, zice el, se fac vinovați pentru promisiuni neonorate, minciuni ambalate ispititor și demagogii în care s-au specializat și ai noștri. În sprijinul ideii de a nu vota vine seară de seară, ca un strigoi care-ți intră pe fereastră în casă, președintele însuși, mă rog, cel care se încăpățânează să-și zică așa. Recidivist în asasinarea dreptului la vot - a mai îndemnat și în vară poporul să nu iasă la referendum, mințind că votul este antidemocratic, otrăvitor, distruge țara și ne dă pe mâna rușilor – Băsescu o ține iar, gaia-mațu, că votăm inutil, fiindcă el oricum nu-i pune în Guvern pe ăia de-i alegem noi. Au dosare penale, iar dacă n-au le dreg unele cât ai bate din palme  organele, sunt “mitomani” (o spune un mincinos notoriu!), vând gogoși și, ceea ce este grav de tot, nu-l au pe el la pipotă. În obrăznicia lor, useliștii, fiindcă despre ei este vorba, se bucură de simpatia și speranța populară și sunt toate șansele să câștige la scor. Și atunci ce poate să facă îndelung fluieratul și huiduitul și detestatul Traian Băsescu? Să semene neîncredere. Să sperie lumea, să amenințe politicienii, să-i țină acasă pe cei care oricum ies greu din case.

Scriam, acum câteva zile, că anunțul băsist prin care ne spune direct că nu va respecta voința populară, fiindcă poporul habar nu are care-i este “interesul național”, este un act terorist. Teroriștii distrug alte țări. El își detonează propria țară. Băsescu nu se bate cu Ponta sau Antonescu. El se bate cu votul nostru, încercând să-l oprească, să-l deturneze. Votul nostru trebuie ținut acasă, iar atunci când se produce, trebuie anihilat prin diversiunea furtului (vorbește cel mai mare specialist în ciordit voturi din univers).

Ce-i de făcut? E de făcut că trebuie învinse apatia și lentoarea. Trebuie să votăm, e tot ce ne-a mai rămas. Votați, ca și când ați vota ultima oară. Chemați-vă prietenii și rudele și spuneți-le că e unica șansă de a ieși de sub ocupație, fiindcă România trăiește sub ocupație. Ieșiți la vot ca și când ați încerca să opriți sfârșitul lumii. Ieșirea noastră masivă la vot poate spulbera regimul criminal și antinațional care ne călărește și distruge. Ieșiți la vot, cum ați ieși din comă! Altfel vă conservați statutul de oameni morți. Băsescu va ieși seară de seară să ne laude moartea. Înviați prin voință proprie și nu așteptați toiagul divin pentru a da la o parte stânca. Candidații care se consideră deja aleși să-și ia la palme blazarea. Chemați oamenii la vot și munciți pentru asta. Trăim într-o țară în care stafiile totalitarismului reînvie zilnic. Dați un prim ajutor, prin vot, prin respirație gură la gură, muribundei noastre democrații, cât încă se mai poate. Iar duminică se poate.


                                               SFANTUL NICOLAE - URARI –
                           La Multi Ani pentru peste 800.000 de romani


Cizma Sfantul NicolaePeste 800.000 de romani isi serbeaza ziua numelui de sarbatoarea Sfantului Nicolae, pe 6 decembrie. Din cei 817.066 de romani a caror onomastica este legata de sarbatoarea Sfantului Nicolae, 534.639 sunt barbati, iar 282.427 sunt femei. 

Majoritatea romancelor aflate sub protectia acestui sfant poarta prenumele de Nicolleta sau Nicoletta (194.147 de persoane), urmate de cele care poarta prenumele de Niculina sau Nicolina (58.246 de persoane).

Semnificativ este si numarul celor care raspund la familiarul Neculita/ Niculita/ Nicolita/ Necolita (18.216). in acelasi timp, 4.234 de romance raspund la prenume exotice, cum ar fi Nicola, Nikola, Nicole sau Nikole. Nicuta sunt strigate 1.488 de femei, iar 1.068 Nicula sau Necula.

Mai mic este numarul celor care se numesc Nica (528), Nikolet/ Nikolett/ Nikolette (436) sau Nikoleta/ Nikoletta (307). Nicolle/ Nikolle/ Nicoll/ Nikoll sunt 211 romance. Pe ultimele locuri ale “clasamentului” se afla derivatele cu influente straine Nik(k)o, Nik(k)a, Nik(k)e, Nik(k)i, Nik(k)y, Nichi (72). Popularele prenume Niculeana, Nicolaita, Niculaita, Niculia sunt purtate de numai 52 de persoane.

Intre barbatii sarbatoriti, peste jumatate sunt Nicolae sau Nicolaie (351.386). Prenumele de Niculai/Neculai este purtat de 68.181 de romani, 43.069 raspund la diminutivul de Nicusor, iar 26.297 sunt, simplu, Nicu. in acelasi timp, 37.535 de barbati poarta numele de Niculae sau Niculaie, iar 5.477 cetateni romani sunt Miklos.

Mai sunt si 1.133 de romani care poarta prenume cu influente occidentale, cum ar fi Niklas, Nicholas, Nicolaus, Nicholaus, Nikolaos, iar 128 poarta versiunea scurta a acestora, respectiv Nic, Nik, Nick, Nickos. Prenumele de Nicula, Necula, Nicola, Nikola este purtat de 825 de romani.

Nume romanesti cum ar fi Nicolaita/ Niculaita sunt purtate de numai 12 barbati, dar sunt 562 de Nicoara. Prenume „de alint” Cula(i)e, La(i)e sunt purtate de 34 de barbati.

Tuturor celor care isi serbeaza onomastica de sarbatoarea Sfantului Nicolae le dorim fericire si sanatate si sa izbandeasca in viata, tinand cont ca etimologia numelui isi are origine in cuvantul ”victorie” (nika=victorie)! 

  
Fie ca Mos-Nicolae sa va aduca tot ce va doriti, multe bunatati, dar mai presus de toate, multa santate si fericire! 
 Biroul operativ/Filiala 1 Caracal a S.C.M.D.
    Presedinte Lt. Col.(r.) ing. Burneiu Dorel