marți, 21 februarie 2012



FIECARE membru de sindicat ,parte in proces,daca este interesat de soarta procesului,poate accesa dosarul cauzei

Un incredibil raspuns la contestatie !

ATENTIE

A. Avand in vedere faptul ca ,la unii dintre membrii sindicatului care sunt parte reclamanta in procesele Pasul 1 a si 1 b, le-au venit decizii de revizuire cu un cuantum mai mare decat cel anterior,aveti obligatia sa va exprimati optiunea


NOTIFICARE

Către Comisia de ________________ de pe lângă Casa Sectorială de Pensii a _________________--
Subsemnatul_________________________, domiciliat în_______________________________ jud. Timiş, identificat cu C.I. seria____ nr._______________, CNP ___________________, vă transmit următoarea

NOTIFICARE

Prin care vă aduc la cunoştinţă faptul că termenul în care dumneavoastră trebuia să soluţionaţi şi să comunicaţi răspunsul la contestaţia formulată şi comunicată în data de ___________de subsemnatul, împotriva deciziei __________nr. ___/___, emisă de Casa Sectorială de Pensii a ______________ este depăşit cu un număr de________ zile.
Pe cale de consecinţă vă solicit să dispuneţi de urgenţă soluţionarea contestaţiei despre care am făcut vorbire mai sus precum şi comunicarea răspunsului în termenul cel mai scurt posibil.
În situaţia în care nu veţi da curs prezentei notificări, ne vedem nevoiţi să vă acţionăm în judecată, urmând ca dumneavoastră să suportaţi cheltuielile ocazionate cu această procedură.
Semnătură,

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ACŢIUNEA ÎN JUSTIŢIE (actualizare)

DOCUMENTE NECESARE PENTRU ACŢIUNEA ÎN JUSTIŢIE (actualizare)
4(patru) exemplare
1. Copie răspuns la contestaţie (hotărârea comisiei de contestaţii)şi copie plic(să se vadă data poştei);
2. Copie decizie de pensionare –revizuită (ultima primită), cu anexele corespunzătoare, şi copie plic (să se vadă data poştei);
3. Copie decizie de pensionare recalculată (din ianuarie 2011- pe baza Legii 119);
4. Copie decizie de pensionare-veche (pe baza L 164/2001);
5. Copie cupon de pensie vechi (pe baza L 164 –din anul 2011, martie-decembrie);
6. Copie cupon de pensie revizuită (pe baza OuG 1/2011) din 2012;
7. Copie contestaţia trimisă la Casa de pensii sectorială (MApN, MAI), cu toate documentele aferente (adeverinţe, alte acte doveditoare etc.);
8. Copie confirmarea de primire a contestaţiei (să se vadă data poştei) sau copie bon fiscal de la poştă(în cazul în care nu s-a primit confirmarea);
9. Copie act de identitate al petentului;
10. Suma de 150 lei reprezentând onorariul avocatului.
La punctele 1...9, pe fiecare filă se specifică formula „Conform cu originalul” şi semnătura.
În situaţia când în termen de 50 zile de la intrarea în posesie a confirmării de primire de la Casa de pensii nu s-a primit răspuns la contestaţie (Hotărârea comisie de contestaţii) sau de la data de expediere a contestaţiei, conform bonului de la poştă, se va trimite Notificare şi se va aduce la SCMD :
  1. Copie Notificare ;
  2. Copie confirmarea de primire a Notificării(să se vadă data poştei) sau copie după bonul de poştă cu care a fost trimisă notificarea (în cazul în care nu s-a primit confirmarea);.
  3. Copie contestaţia trimisă la Casa de pensii sectorială (MApN, MAI), cu toate documentele aferente (adeverinţe, alte acte doveditoare etc.);
4. Copie confirmarea de primire a contestaţiei (să se vadă data poştei) sau copie bon
fiscal de la poştă(în cazul în care nu s-a primit confirmarea);
  1. Copie decizie de pensionare –revizuită (ultima primită), cu anexele corespunzătoare, şi copie plic (să se vadă data poştei);
  2. Copie decizie de pensionare recalculată (din ianuarie 2011-pe baza Legii 119);
  3. Copie decizie de pensionare-veche (pe baza L 164/2001);
  4. Copie cupon de pensie vechi (pe baza L 164 –din anul 2011, martie-decembrie);
  5. Copie cupon de pensie revizuită (pe baza OuG 1/2011) din 2012;
  6. Copie act de identitate al petentului;
  7. Suma de 150 lei reprezentând onorariul avocatului.
La punctele 1...10, pe fiecare filă se specifică formula „Conform cu originalul” şi semnătura.
ATENŢIE !
I. Dacă se primesc succesiv mai multe decizii de pensie revizuită,se repetă acţiunea de fiecare dată, deoarece o nouă decizie o anulează pe cea anterioară, aşa încât ultima decizie trebuie să fie obligatoriu contestată;
II. Documentele se capsează în ordinea arătată şi se introduc în plic pe care se va nota:
–Numele şi prenumele
-Adresa
-Casa de pensii sectorială
-Procentajul cu care a scăzut pensia.
Documentele se aduc în 4(patru) exemplare, în 4(patru) plicuri.
Biroul Operativ
ATENŢIE LA RESPECTAREA TERMENELOR !

sâmbătă, 11 februarie 2012


COMUNICAT S.C.M.D. CARACAL

     Biroul Operativ al Filialei 1 CARACAL a SCMD aduce in atentie membrilor de sindicat ca in temeiul prevederilor Regulamentului de Ordine si Functionare (ROF) al SCMD, art. 83, lit. "f", cap. IV - Drepturi si Obligatii, au indatorirea de a-si achita cotizatia anuala.
     In temeiul art. 80, lit. "d", cap. III, "Dobandirea si incetarea calitatii de membru al sindicatului", cei care nu isi achita cotizatia, sunt considerati autoexclusi din sindicat.
     Reamintim membrilor de sindicat ca pentru anul 2012, cotizatia poate fi achitata integral (120 lei), sau in doua transe (ianuarie-iunie), (iulie-decembrie) - cate 60 lei, pana la data de 20.02.2012
     Conturi bancare ale SCMD, sunt : BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE, Agentia Carol, cont RO41BRDE441SV79262374410, BCR-Sucursala Sector 1 Bucuresti. Cod fiscal: 26096263.
     La depunerea cotizatiilor in cont, membrii de sindicat trebuie sa mentioneze obligatoriu numele complet, CNP, suma si perioada pentru care se plateste cotizatia.
 



PRESEDINTELE SCMD, FILIALA 1 CARACAL


Curtile de Apel PitestiPloiesti, Bucuresti, Constanța, Brasov au admis contestatiile formulate de SCMD, in numele si pentru membrii săi, 305 contestaţii de anulare a deciziilor de racalculare a pensiilor devenind DEFINITIVE şi IREVOCABILE.

Pentru membrii de sindicat care au primit decizii civile definitive şi irevocabile ale curţilor de apel, prezentăm următorul algoritm pentru ca deciziile să fie investite cu titlu executoriu:

1 – dosarul petentului, după pronunţarea curţii de apel, se întoarce la tribunalul, acolo unde s-a judecat fondul cauzei;

2 – petentul întocmeşte o cerere tip (se găseşte la tribunal) prin care solicită investirea cu titlu executoriu a deciziei civile nr. …….. a Curţii de Apel ……………….; se achită o taxă de timbru simbolică;

3 – decizia civilă investită cu titlu executoriu se transmite, în copie legalizată, prin scrisoare cu confirmare de primire, casei de pensii sectoriale pentru punere în aplicare;

4 – se depune la biroul operativ al filialei onorariul de succes, în conformitate cu prevederile contractului de asistenţă juridică încheiat de SCMD, în numele membrilor săi, cu avocatul (vezi
copie contract aflat la biroul operativ al filialei). Modalitatea de încasare a onorariului și plata acestuia către avocat se va stabili în prima ședință a Comitetului Director.

Filiala va trimite, prin e-mail, la Departamentul Juridic situața nominală a membrilor care au decizii definitive și irevocabile, tabelul cuprinzând: nr. crt.; numele și prenumele, nr. deciziei civile a curții de apel. Comunicarea se face imediat ce datele solicitate prin tabel sunt complete pentru pachetul respectiv de petenți.

Informăm membrii de sindicat că SCMD este hotărât să-şi respecte obligaţiile contractuale de asistenţă juridică şi că va întreprinde demersurile legale pentru posibilii debitori membrii SCMD, care nu îşi achită onorariul de succes.
Cum colegii noştri care au decizii definitive şi irevocabile, au acum statutul de ,,privilegiaţi”, sperăm ca prin decizia ICCJ în cazul recursului în interesul legii din data de 12.12.2011, să fie eliminată ,,discriminarea” şi toţi să ne achităm onorariul de succes.
Dacă nu acum, atunci după CEDO. Este doar un decalaj de timp.





                                            PRIVIND PROCEDURA RECURSULUI ÎN INTERESUL LEGII

Recursul în interesul legii (RIL) este o procedură juridică, cuprinsă în art. 329 din Codul de procedură civilăși are ca scop interpretarea și aplicarea unitară a legii de către toate instanțele judecătorești. Motivarea RIL apare ca urmare a soluționării în mod diferit a unor probleme de drept de instanțele judecătorești naționale.
RIL este soluționat de Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) la sesizarea procurorului general de pe lângă ICCJ, printr-un complet format din min. 20 de magistrați ai ICCJ, urmând ca acesta să se pronunțe printr-o decizie.
Deciziile au caracter obligatoriu pentru viitor pentru toate instanțele de judecată, care soluționează cauze de speța care face obiectul RIL. Deciziile sunt obligatorii pentru instanțe de la data publicării deciziei în M.O. al României, Partea I.

În data de 13.10.2011 a.c., ICCJ a fost sesizată cu RIL de către procurorul general de pe lângă Parchetul ICCJ din oficiu și la solicitarea colegiilor de conducere ale Curților de Apel Craiova, Brașov și Cluj, având ca obiect statuarea elementelor de drept privind aplicarea unitară a Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.
Promovarea RIL este motivată de faptul că în aplicarea Legii nr. 119/2010 instanțele de judecată sau pronunțat în mod diferit, în sensul că unele instanțe au admis acțiunile și s-au pronunțat pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, iar altele au respins acțiunile promovate împotriva deciziilor de recalculare a pensiilor,.
Și în cazul membrilor de sindicat, care au contestat deciziile de recalculare, modul de soluționare a fost diferit. Un sumar al acestora arată astfel: 2489 de sentințe sunt în favoarea colegilor noștri, cu admiterea acțiunilor, din care 233 au rămas definitive și irevocabile cu consecința anulării deciziilor de recalculare; unele acțiuni au fost declinate la Tribunalul Municipiului București; alte acțiuni au fost respinse, urmând a se promova recurs la curțile de  apel.
Decizia care urmează a fi pronunțată de ICCJ în cadrul acestui RIL va afecta direct procesele pe care le avem pe rol la tribunalele județene sau curțile de apel.
Sentințele pronunțate până în prezent, care au devenit DEFINITIVE si IREVOCABILE, NU SUNT INFLUENȚATE de decizia ce va fi pronunțată de ICCJ. Vor fi influențate numai acele  contestații care sunt în curs de judecată sau vor intra pe rolul instanțelor.
RIL urmează a fi dezbătut în data de 12.12.2011. Asupra modului în care se va pronunța ICCJ vă vom informa deîndată ce vom intra în posesia pronunțării.
În situația în care se admite RIL așa cum a fost promovat de Koveși L., Casa de avocatură Gâlcă, ne va comunica procedura și documentele necesare pentru un process la CEDO.
Sesizarea CEDO cu cauzele noastre se face în termen de 6 luni de la pronunțarea deciziei ICCJ.


      GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR   SCMD  PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului noastru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi decizia de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat, poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfă
șurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.

PARTEA I
                                                    DEMERSURI ALE MEMBRILOR SCMD

Capitolul I
             CE TREBUIE SĂ CUNO
ȘTI
(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, re
ține plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE CURGETERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTAȚII PENSII DIN CADRUL .................... (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii pensii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii, care trebuie solu
ționată în termen de 45 de zileTermenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.

(5) Comisia de contesta
ții pensii trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de soluționare a contestației.
(6) În situa
ția în care hotărârea comisiei de contestaţii pensii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instanță, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.

Capitolul al – II lea
CE DOCUMENTE DEPUI LA AVOCAT

(1) Pentru rezolvarea litigiului în instan
ță (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care ești înscris, următoarele documente, în 4 plicuri format A4, în 4 exemplare fiecare document,strict in ordinea de mai jos

1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 
împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situația în care nu există deja la filială).Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există imputernicirea inclusă în plic.
ATENŢIE
pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.

Plicul cu aceste documente se depune la filială în termen de 3 zile, de la primirea confirmării de primire sau data de înregistrare de la registratura ministerului (serviciului).
Dacă prime
ști răspuns la contestație, depui la filială, copii, după acest răspuns.
Dacă nu ai primit răspuns în termenul legal de 
45 de zile, te prezinţi la filială pentru a comunica această situație.
Membrul de sindicat poartă intreaga răspundere pentru rezolvarea favorabilă a situaţiei sale.

TERMENE DE URMĂRIT:
- depunere contestaţie - în maxim 
30 de zile de la primirea deciziei de revizuire;
- răspuns contestaţie - în maxim 
45 de zile de la data înregistrării contestaţiei;
- depunere document în instanţă (atacarea în instanţă) - în maxim 
30 de zile de la primirea hotararii comisiei de contestaţii pensii sau epuizarea termenului de 45 de zile.
Capitolul al – III lea -Diverse

-Predarea plicurilor cu toate documentele se face in 
MAXIM 3 ZILE, DE LA PRIMIREA DECIZIEIDE REVIZUIRE (in acest caz data de pe plic)
-De urmărit pentru prevenirea ieşirii din termenele legale (a + 45 + 30).
-Fiecare membru de sindicat este obligat sa respecte cu strictete termenele si documentele personale cerute conform Ghidului de mai sus ,care se vor depune la avocat.

miercuri, 8 februarie 2012

Scrisoare catre Presedintele A.N.C.M.R.R.

Domnului General dr. Mihai Iliescu
În urma studierii documentelor pe care ni le-aţi trimis cu nr. 775 şi 776 din 13 septembrie 2011 şi mai recent cu nr. 1062 şi 1063 din 13 decembrie 2011, am rămas cu unele nelămuriri pe care vă rugăm să ni le precizaţi.
La început ne luăm permisiunea de a exprima aprecierile noastre pozitive pentru tot ce aţi făcut, în numele nostru, al întregii Asociaţii, pentru ca recalcularea şi revizuirea pensiilor militare să se soldeze cu rezultatele cunoscute. De asemenea, apreciem şi susţinem fără reserve acţiunea de a chema Guvernul în instanţă pentru rezolvarea favorabilă a problemelor celor a căror pensie a scăzut, cu care suntem pe deplin şi pentru totdeauna solidari.
Aceleaşi aprecieri exprimăm pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru domnul ministru Gabriel Oprea.
Rezultatele pozitive, ne-au dat prilejul, ca pe plan local, să demontăm mitul pensiilor „speciale“„nesimţite“„de lux“, etc. şi să demonstrăm că înaintea acestei operaţiuni, pensiile noastre au fost calculate corect, cu destulă zgârcenie, ceea ce a dus, în urma revizuirii, la creşterea unui procent semnificativ al acestora, pe baza aşa zisului principiu al contributivităţii.
Nu dorim să evidenţiem şi alte aspecte din rezultatele pozitive ale conducerii Asociaţiei, ele intrând în domeniul firescului.
În continuare, vă supunem atenţiei unele nelămuriri rezultate din documentele mai sus menţionate, nelămuriri datorate contradicţiilor între cele communicate şi prevederile Statutului ANCMRR, precum şi relaţiilor care ar trebui să existe între conducerea centrală şi a Filialelor.
Faptul că doriţi „ … ca acest PARTID (UNPR) să devină partidul de suflet al nostru“ … „partid pe care dorim să ne sprijine la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite … “ constituie o autentică şi de necontestat poziţie partizană, de încălcare clară a prevederilor art. 5 din Statutului ANCMRR. Unde mai este echidistanţa faţă de toate partidele şi formaţiunile politice pe care am promovat-o de la înfiinţare şi cu care, pe drept cuvânt ne-am mândrit, ca principiu fundamental al organizării şi funcţionării Asociaţiei noastre ?
Să ne iertaţi expresia, dar ne întrebăm: Ce va determinat, Domnule General, să faceţi o asemenea pătimaşă declaraţie ? Ce viziuni de viitor aţi avut cu un partid ai cărui membri marcanţi sunt catalogaţi de clasa politică drept oportunişti, profitori, trădători politici, traseişti, etc. ? Să fi fost un partid de 30-40% în sondaje şi tot ar fi trebuit să vă dea de gândit, ce va face ANCMRR când acesta nu va mai fi la putere, când vom avea un alt ministru al Apărării şi un alt preşedinte de ţară. Ne vom vinde sufletul altui partid aflat pe val ? că noi nu avem cum să trecem în opoziţie, unde n-am mai găsi nici preşedinte de onoare şi nici un fel de„înalt patronaj“.
Aţi uitat sau aţi ignorat, dumneavoastră şi Biroul Permanent Central faptul că în politică sunt numai interese, foarte, foarte puţine sentimente şi deloc sentimentalisme.
Ne îndemnaţi să participăm la dezbaterile organizate de aşa zisa platformă Uniunea Social Progresistă.
Dumneavoastră ştiţi cum se desfăşoară aceste dezbateri ?
Noi ştim … cu adeziunile de aderare pe masă. Ori noi nu admitem ca Filiala noastră judeţeană să devină filiala judeţeană a UNPR aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe şi de care este imposibil să nu aveţi cunoştinţă.
Noi am fost contactaţi de conducerea filialei judeţene Braşov a UNPR şi ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la dezbaterile care vizează binele ţării, al armatei şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, aşa cum suntem dispuşi să discutăm cu orice alt partid politic legal constituit în România.
Până la discuţia cu noi, după părerea noastră, conducerea UNPR mai are multe probleme interne de rezolvat.
I-aţi citit Programul Politic ? Noi l-am citit. De-l veţi citi veţi constata cu surprindere că „partidul nostru de suflet“ nu are nici cea mai vagă referire la Sistemul Naţional de Apărare, la armată sau la cadrele militare în rezervă şi în retragere, iar celelalte prevederi, cu o oarecare tangenţă sunt palide, generale, ambigue, fără substanţă, valabile pentru orice partid din orice ţară.
Declaraţia dumneavoastră şi îndemnurile insistente de a ne apropia de acest partid, faţă de care nu avem nici un fel de aversiune, dar deocamdată nici simpatii, trebuie să recunoaşteţi că reprezintă un derapaj impardonabil al conducerii Asociaţiei, care ne implică pe noi toţi, membri ai acesteia, pentru care nici măcar statutul nu putea să vă împuternicească.
Recunoaştem dreptul constituţional, democratic al fiecărui membru al Asociaţiei, cu sau fără atribuţii de conducere, de a avea convingeri şi simpatii politice, partide şi personalităţi politice agreate, dar acestea nu pot fi afişate public atâta timp cât suntem, în mod temporar, la conducerea ANCMRR sau a Filialelor acesteia. Ştiţi foarte bine, ca şi noi, că înregimentarea politică a Asociaţiei ar însemna sfârşitul ei. Nu putem fi nici remorca şi nici motorul partidelor politice. Nu acesta este rolul şi rostul nostru ca Asociaţie „apolitică“.
Problema nu este ca noi să nu facem politică ci să nu facem politică partizană, în interiorul sau în numele Asociaţiei.
Am aşteptat şi mai aşteptăm, de când aţi lansat sintagma „partidul nostru de suflet“, să reveniţi public pentru a o corecta, să mai reparaţi cât se mai poate imaginea de Asociaţie „apolitică“ a ANCMRR.
Nu ştim cum a fost percepută la Bucureşti, dar aici la Braşov, mulţi membri şi-au exprimat nedumerirea, îngrijorarea şi uni chiar indignarea pentru acest demers al dumneavoastră.
Unii au părăsit Asociaţia iar alţi sunt pe cale să o părăsească. Vă asigurăm că sunt pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate cum vă place să afirmaţi deseori, devotaţi ţării, armatei şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au şi ştiu să-şi exprime opiniile.
Dacă dumneavoastră nu daţi o revenire la cele transmise şi publicate anterior, credem că sunteţi de acord că trebuie să faceţi aplicarea prevederilor art.12, al.2, rândul 3 din Statutul ANCMRR şi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi.
Ca şi în trecut, acum şi în viitor, milităm fără rezerve, cu toată convingerea şi capacitatea noastră pentru întărirea ANCMRR, pentru creşterea rolului, prestigiului şi influenţa acesteia în societate pe termen nedefinit de lung.
Asta ne permite să ne exprimăm clar, hotărât, fără echivoc şi fără reţinere poziţia noastră, opiniile noastre, căci pe lângă alte calităţi, Asociaţia o are şi pe cea de a fi democratică.
Dacă veţi aprecia că opiniile noastre, diferite de ale dumneavoastră, nu sunt în conformitate cu ceea ce ne-aţi transmis prin documentele la care am făcut referire, vă rugăm să acceptaţi două propuneri:
      - Să veniţi dumneavoastră la Braşov, că n-aţi fost la noi de multă vreme. Nu să daţi socoteală aşa cum incorect aţi înţeles data trecută, ci ca să cunoaşteţi mai bine, la ea acasă, o Filială măricică, bine aşezată în ANCMRR şi în societate. Nu punem pe seama Asociaţiei unele derapaje mai mari sau mai mici săvârşite de cei aflaţi la conducere sau oricare membru al ei. Apreciem însă obligaţia fiecăruia dintre noi de a-şi asuma responsabilitatea faptelor şi spuselor sale, ca dovadă de bune intenţii, loialitate, hotărâre şi curaj, calităţi care pretindem că ne caracterizează.
      - De nu veţi avea timp sau disponibilitate să daţi curs invitaţiei noastre, a doua propunere este ca problemele la care acest document se referă, să facă obiectul unui punct pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului Director al ANCMRR.
În numele membrilor Filialei Judeţene „General Mihail Perju“ Braşov a ANCMRR
Cu respect,
PREŞEDINTE
Gl.Bg.(r) Silvestru HANGANU

marți, 7 februarie 2012



A aparut in 
MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*) privind statutul judecatorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
(7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul publicJudecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu....
Intrebare: mai exista pensie militara de serviciu ?
Si la ART. 85*)alin.2
(2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã,judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.
Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?
NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE ?